e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Τρεις Άγιοι Μάρτυρες θα τιμηθούν στο Μπανάτο Ζακύνθου: Θεόφιλος, Παρασκευή, Παντελεήμων (24 και 26.7.2020)


Πληροφορούμε τους Ενορίτες μας ότι προσεχώς θα τιμηθούν στην Ενορία μας, εν Βανάτω Ζακύνθου, τρεις Άγιοι Μάρτυρες, με εόρτιες Ευχαριστιακές Συνάξεις, ως εξής:

α) Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020, από τις 8.30 έως τις 9.45 το πρωί, θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος ΘΕΟΦΙΛΟΥ του Ζακυνθίου, στον Ναό της Φανερωμένης, όπου υπάρχει μεγαλομεγέθης Εικόνα του 18χρονου ζακυνθινόπουλου, που μαρτύρησε για την πίστη του στη Χίο, με τον διά πυράς θάνατο, το 1635.

β) Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, από τις 7.45 έως τις 10 το πρωί, θα τιμηθεί η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, στον Ναό της Φανερωμένης, όπου μια οικογένεια του Μπανάτου θα φέρει από την οικία της Εικόνισμα της Αγίας για εκκλησιασμό και προσκύνημα. Θα εκτεθεί επίσης απότμημα Λειψάνου της Αγίας. 
     Την ίδια ημέρα και στην ίδια θεία Λειτουργία θα συνεορτασθεί η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, όπου μια ευσεβής Οικογένεια αφιέρωσε Εικόνισμα του Ιαματικού Αγίου, δέηση υπέρ υγείας των μελών της. 

Σημειωτέον ότι σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις θα γίνουν αντίστοιχες Αρτοκλασίες, προσφορές ευσεβών οικογενειών. 

Όσοι φιλάγιοι, ευπρόσδεκτοι στις λειτουργικές αυτές ευκαιρίες της Ενορίας μας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: