e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Κυριακάτικη θ. Λειτουργία και 1η Παράκληση προς την Παναγία στην Pretoria, South Africa [2.8.2020, video]


Πρωί Κυριακής Η΄ Ματθαίου, 2 Αυγούστου 2020 στον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην όμορφη πόλη Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής. Στην κυριακάτικη θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Εφημέριος Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης και ο Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός, Εφημέριος στο Γιοχάνσεμπουργκ. Περί την απόλυση συνδυάσθηκε και εψάλη ο 1ος Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
     Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι οι ιερές Ακολουθίες συνεχίζουν να τελούνται των θυρών κεκλεισμένων, οι δε πιστοί δύνανται να συμμετάσχουν προσευχητικώς μέσω τηλε-μεταδόσεως από τα σπίτια τους, επειδή ο κίνδυνος του Λοιμού δεν έχει παρέλθει. Το αντίθετο μάλιστα: Από τις επίσημες πηγές προκύπτει ότι συγκεντρωτικά η South Africa αριθμεί 516.862 κρούσματα και θρηνεί ήδη 8.539 νεκρούς εκ του Covid-19.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:





Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την Ευχαριστιακή Σύναξη, κατά την διάρκεια της Κυριακής, οι πιστοί δύνανται να περάσουν από τον Ναό σταδιακά και, με τις προβλεπόμενες υγειονομικές προφυλάξεις, να λάβουν Αντίδωρο και Αγιασμό! Τούτο μαρτυρεί η ανωτέρω φωτό που λάβαμε από Ενορίτη - προσκυνητή του Ναού της Πρετόρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: