e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Συμμετοχή Μητροπολίτη Ζάμπιας στην 27η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας

 

Αθήνα, 17η Σεπτεμβρίου 2020

Στην 27η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας στην Αθήνα  συμμετείχε ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης  με την ιδιότητά του ως Συνδέσμου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο (ΠΑΠ), που λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία COVID-19 διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης. Κατά την εναρκτήρια τελετή ο Μητροπολίτης ανέγνωσε το χαιρετιστήριο μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου και, κατόπιν σεπτής ευλογίας και εντολής του ιδίου, απένειμε στον απερχόμενο Γενικό Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) Βουλευτή Δρ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον Σταυρό του  Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου για την αναγνώριση της προσφοράς στο ανθρωπιστικό και ιεραποστολικο έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Ο Δρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, κατά την διάρκεια της  θητείας του ως Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο., υπηρέτησε με ζήλο και πάντα με σεβασμό στον θεσμικό του ρόλο, τον στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης  των  πληθυσμών της Αφρικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα  όπως η πρωτοβουλία του για την ανέγερση υγειονομικής πτέρυγας κλινικής  στην περιοχή των Βλαχάκηδων στο Τσουρούντου της Ζάμπιας. 

Στη θέση του προέδρου της Γ.Σ. της Δ.Σ.Ο. επανεξελέγη ο κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ. Νέος γενικός γραμματέας (Δ.Σ.Ο.), εξελέγη ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντα γενικού γραμματέα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που χαρακτηρίζεται από ρευστότητα, αστάθεια και αναταράξεις σε όλο τον κόσμο και εξέφρασε την ελπίδα ότι «με τη συνδρομή όλων, με μεθοδικότητα, στοχοπροσήλωση και επιμονή θα μπορέσουμε με τις πρωτοβουλίες και τη δράση μας να προσδώσουμε κύρος στη Δ.Σ.Ο., όχι μόνο σε επίπεδο κυβερνήσεων και κοινοβουλίων των κρατών με σημαντική ορθόδοξη μαρτυρία, αλλά ευρύτερα στον μεταβαλλόμενο κόσμο».  

 Από την ελληνική αντιπροσωπεία ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης εξελέγη αναπληρωτής γραμματέας, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης ταμίας, ο κ. Θανάσης Δαβάκης επικεφαλής της επιτροπής συνεργασίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο και ο κ. Γιάννης Σαρακιώτης επικεφαλής της Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Θρησκευτικών Διώξεων.  

Μηνύματα στη Γ.Σ. της Δ.Σ.Ο. απέστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόδωρος Β΄ και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Τέλος, ο Σεβ. Ζάμπιας μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ για καλλίκαρπη και ευλογημένη θητεία προς όφελος των ορθοδόξων λαών.












Δεν υπάρχουν σχόλια: