e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Η εορτή της Υψώσεως του Σταυρού 2020 στην Παναγούλα εν Βανάτω της Ζακύνθου


Πρωί Δευτέρας, 14ης Σεπτεμβρίου 2020, εορτής της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στον ευωδιαστό (λόγω πολλών βασιλικών) Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, έγινε η επίσημη Ευχαριστιακή Σύναξη, με την παρουσία δεκάδων πιστών, φερόντων μάσκα για την μη διάδοση του φονικού νέου Κορονοϊού. 
     Τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο, πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσένος. 
     Προ της Απολύσεως έγινε η Τελετή της Υψώσεως, οι γλάστρες των Βασιλικών διατέθηκαν όλες προς το εκκλησίασμα για την ενίσχυση του επί θύραις Εράνου της Αγάπης.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Δρογγίτης και Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]



















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: