e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Χαιρετισμός του Εψηφισμένου ΡΚαθολικού Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας


Σεβαστοί Ιερείς ,
σεβαστοί Μοναχοί και Μοναχές,
αγαπητοί μου πιστοί,

επιθυμώ να σας εκφράσω την απεριόριστη χαρά μου, με την ευκαιρία της εκλογής μου εις Επίσκοπο, από τον Άγιο Πατέρα Πάπα Φραγκίσκο, στην Αρχιεπισκοπή Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και ως Αποστολικό Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης, για την πορεία που καλούμαστε να κάνουμε μαζί στο δρόμο τον οποίο οι προκάτοχοί μου διένυσαν μαζί σας. Είναι ο δρόμος της πίστης στον Χριστό. Ένας δρόμος τον οποίο μόνοι μας δεν μπορούμε να διαβούμε, γιατί έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Όχι γιατί δεν είμαστε ικανοί, αλλά γιατί έχουμε ανάγκη από την αμοιβαία συμπαράσταση η οποία κάνει την πορεία της πίστης και την προσπάθειά μας προς την αγιοσύνη πιο ανάλαφρη και γεμίζει τις καρδιές μας από χαρά για τα αδέλφια που μας περιβάλλουν. Είναι η ομορφιά της χριστιανικής κοινωνίας και ενότητας μέσα στην οποία καλούμαστε να ωριμάσουμε και να προοδεύσουμε πνευματικά.

Σ’αυτή την πορεία σας υπόσχομαι την πατρική μου υποστήριξη, την αδελφική μου αγάπη και τη φιλική μου παρουσία. Πάντοτε με εξέφραζε μια φράση από τον ευαγγελιστή Λουκά η οποία θέλω να γίνει και η εικόνα της παρουσίας μου ανάμεσά σας: «Ποιος είναι ανώτερος; Αυτός που κάθεται στο τραπέζι ή αυτός που τον υπηρετεί; Δεν είναι αυτός που κάθεται στο τραπέζι; Εγώ όμως είμαι σαν τον υπηρέτη ανάμεσά σας» (Λκ. 22,27). Ο Θεός να ευλογεί την πρόθεση όλων μας να τον ακολουθούμε με αυταπάρνηση και να τον υπηρετούμε στο πρόσωπο των αδελφών μας!

Με τις πιο θερμές ευχές μου για μια αδελφική συμπόρευση προς τον Χριστό!

+Γεώργιος Αλτουβάς
Αρχιεπίσκοπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: