e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος


Με αναπνευστικό πρόβλημα στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος - Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ

Με λοίμωξη του αναπνευστικού εισήχθη στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος σήμερα το πρωί.

Αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος, παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή, σύμφωνα με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού, βοηθό Επισκόπου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, κ. Πρόδρομο Ξενάκη.

Όπως δήλωσε ο Θεοφιλέστατος, χαρακτηριστικά στο neakriti.gr, ο Αρχιεπίσκοπος «είχε χαμηλό οξυγόνο στο αίμα, κλήθηκε ασθενοφόρο όπου και τον μετέφερε στα επείγοντα, σήμερα το πρωί. Εκεί οι γιατροί αξιολόγησαν την κατάστασή του και θεώρησαν ότι για την καλύτερη δυνατή θεραπεία, έπρεπε να μείνει στη ΜΕΘ και να αποκατασταθεί, ενώ αυτή την ώρα υποβάλλεται σε μία σειρά εξετάσεων».

Σημειώνεται ότι ο 87χρονος προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης, υποβλήθηκε σήμερα σε τεστ για κορωνοϊό το οποίο βγήκε αρνητικό.  

Όπως ενημέρωσε μάλιστα αργά το απόγευμα ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Κρήτης κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου εξακολουθεί να είναι σταθερά κρίσιμη.

Ειδικότερα, ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ωστόσο «το γεγονός ότι αντέδρασε θετικά, όταν μπήκε στον αναπνευστήρα αυτό είναι ένα θετικό σημάδι».

Ο Αρχιεπίσκοπος, όπως είπε, μεταξύ άλλων, «εισήχθη στη ΜΕΘ με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και την κατάστασή του να είναι κρίσιμη αλλά σταθερή, ενώ και το πρώτο τεστ κορωνοϊού που υπεβλήθη είναι αρνητικό». 

Πηγή: neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: