e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Βλάση με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ


Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, επανέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης κατά τη συνάντηση στο γραφείο του, με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βλάσης χαιρέτισε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Σιναΐτες Πατέρες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ιδίως την τρέχουσα περίοδο, λόγω της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνεται, συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους το υπουργείο Εξωτερικών δύναται να συνδράμει τη Μονή.

Από πλευράς του, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον υφυπουργό για το συνεχές ενδιαφέρον και την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας τη σημασία συνέχισης του έργου της Μονής για τη διαφύλαξη της ελληνορθόδοξης παράδοσης στο Σινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: