e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Συνέρχεται στη Μονή Βαλουκλή η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου


 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Ανακοινωθέν



Συνέρχεται από σήμερα, Τρίτη, μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη (6-8 Οκτωβρίου 2020), στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.


Κατά την σημερινή συνεδρία, ύστερα από πρόσκληση του Παναγιωτάτου, συμμετείχαν στις συνοδικές εργασίες οι Σεβ. Ιεράρχες της υπό την κανονική προστασία της Μητρός Εκκλησίας Ορθοδόξου Αυτονόμου Εκκλησίας Φιλλανδίας, δηλαδή ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κουόπιο και Καρελίας κ. Αρσένιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Όουλου κ. Ηλίας.


O Πατριάρχης καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τόσο τους Ιεράρχες από την Φιλλανδία όσο και τα νέα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.


Ακολούθησε ωφέλιμη ουσιαστική και αδελφική συζήτηση, κατά την οποία, τέθηκαν όλοι οι προβληματισμοί, οι σκέψεις, οι απόψεις και τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την τοπική αυτή Εκκλησία, καθώς και οι τρόποι πνευματικής ανάπτυξης και ψυχοτρόφου ευημερίας της στο μέλλον. 


Για μία ακόμη φορά καταδείχθηκε η στοργική και δυναμική συμβολή της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και το έμπρακτο ενδιαφέρον της, προς όλη την κανονική δικαιοδοσία της και όχι μόνο.


Οι συζητήσεις κατέληξαν σε αίσιο αποτέλεσμα αγάπης και αλληλοκατανόησης, και οι Φιλλανδοί Ιεράρχες αναχώρησαν λαμβάνοντας την ευχή και ευλογία του Παναγιωτάτου προς συνέχιση του ποιμαντικού τους έργου στον ευλογημένο λαό του Θεού στη Φιλλανδία.


Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο























Δεν υπάρχουν σχόλια: