e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Κατασβήστηκε η μεγάλη φωτιά στο Ναυάγιο Ζακύνθου. Παρών ο Μητροπολίτης Διονύσιος [photos-video]


Ως γνωστόν χθες, 4 Οκτωβρίου 2020, ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Ναυαγίου Ζακύνθου, ιδιοκτησίας της Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, όπου κείται και η εν λόγω παλαίφατη Μονή. Αμέσως ο κρατικός μηχανισμός τέθηκε σε κινητοποίηση για την κατάσβεσή της, ούτως ώστε να προληφθούν τα χειρότερα, δεδομένου ότι πολύ κοντά βρίσκονται χωριά και η Μονή. 

Πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, πυροσβεστικές δυνάμεις ντόπιες και ενισχύσεις από την άλλη Ελλάδα, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Υποδιοικητής της Πολιτικής Προστασίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδος, ο Διοικητής και οι άνδρες της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως και οι τοπικές πολιτικές αρχές τέθηκαν στο δυσχερές αυτό έργο και τα κατάφεραν. Η μεγάλη φωτιά, παρά τους δυνατούς ανέμους της περιοχής, κατασβήστηκε, αφήνοντας όπως καμένη γη περισσότερο των 1.500 στρεμμάτων πευκόφυτης περιοχής, όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι. 

Επιτόπου βρέθηκε σήμερα πριν το μεσημέρι (5.10.2020) ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη Καποδίστρια και τον Γραμματέα της Μητροπόλεως κ. Πέτρο Παράσχη. 

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη όλους για τον υπεράνθρωπο αγώνα που κατέβαλαν κι ευχαρίστησε θερμά, από πλευράς τοπικής Εκκλησίας, έναν-έναν, αξιωματικούς και υφισταμένους, τοπικούς άρχοντες και κατοίκους, ότι με τις σύντονες προσπάθειές του περιφρουρήθηκε άριστα η παλαίφατη Μονή στα Γκρεμνά και τα γειτονικά χωριά των τριών Βολιμών.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: