e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Σεμνοπρεπής, λόγω Covid-19, η εορτή Δικαστικών και Νομικών Ηλείας και η 39η επέτειος χειροτονίας Μητροπολίτου Γερμανού


Η εορτή του προστάτου των Δικαστικών και Νομικών Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, εορτάστηκε με ιεροπρέπεια τηρώντας τα υγειoνομικά μέτρα τη Πολιτείας και της Εκκλησίας, για την μη διάδοση του Covid-19,  τον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου.  

Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020, ημέρα της σεβάσμιας μνήμης του Αγίου, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και του Θεοφ. Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιούμενοι αμφότεροι από τους Ιερείς του Ναού π. Ηλία Παπαγγελή Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας,  π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, π. Ιωάννη Διαμαντόπουλο και π. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο. 
     Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι εκ μέρους των Δικαστικών Ηλείας, του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και των εργαζομένων στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Ηλείας. Ο σεπτός και πολιός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε τα δέοντα  στους εορτάζοντας, οι οποίοι είναι οι υπερασπιστές και οι ερμηνευτές του Δικαίου και της Δικαιοσύνης. Όλοι άλλωστε γνωρίζουμε πόσο δύσκολο και ευθυνοφόρο είναι το έργο τους, στην τοπική μας κοινωνία, ώστε να προφυλαχθούμε από κάθε ανομία, αδικία, πνευματική κατάπτωση και ηθική παρακμή… Ως λειτουργοί της δικαιοσύνης οφείλουν να τηρούν τους νόμους και να εφαρμόζουν τους κανόνες δικαίου. Να υπερασπίζονται τις αρχές του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, τηρώντας το Σύνταγμα και τους νόμους, με αρετή και καλή προαίρεση για δίκαιη κρίση, όπως ακριβώς ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης. Ακολούθησε μικρή δεξίωση από τα Δ.Σ. των εορταζομένων νομικών και δικαστικών φορέων, σε παρακείμενο αναψυκτήριο.  
     Παράλληλα εορτάστηκε και η 39η επέτειος της χειροτονίας εις Επίσκοπον του Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, του μακροβιότερου Επισκόπου στον Μητροπολιτικό θρόνο της Ηλείας, ο οποίος μέχρι σήμερα -παρά το βάρος των χρόνων του και των προβλημάτων υγείας- ακούραστα, αγόγγυστα και νυχθημερόν, επιτελεί ένα πλούσιο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο, ενώ αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της νεότερης ιστορίας της Ηλείας, δίνοντας διαρκείς μάχες για τον τόπο μας, καθώς στέκετε πάντα δίπλα στους ανήμπορους και αυτούς που είχαν ανάγκη.  

Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας.











 



Δεν υπάρχουν σχόλια: