e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Χριστούγεννα 2020 στην Ιεραποστολή της Ζάμπιας

"Χριστός γεννάται δοξάσατε• Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε• Χριστός επί γης υψώθητε. Άσατε τω Κυρίω πάσα η γη, και εν ευφροσύνη, ανυμνήσατε λαοί, ότι δεδόξασται."
Την ομορφιά των Χριστουγέννων την ζει κανείς στην Ιεραποστολή και καταλαβαίνει το πραγματικό νόημα, γιατί στην Ιεραποστολή κανείς ζει το μέγα μυστήριο της πίστεως και της ευσεβείας, την διαρκή γέννηση του Χριστού.
Από την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στο Σαμπεζί ποταμό στην ιστορική περιοχή των Βλαχάκηδων, όπου ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ίδρυση νέου Ιεραποστολικού Κέντρου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης μετέφερε τις Χριστουγεννιάτικες ευχές της Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄ και ενημέρωσε το πιστό το πλήρωμα ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες για το ξεκίνημα του Ιεραποστολικού Κέντρου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του συγκινημένος και απευθυνόμενος στους κατηχουμένους τόνισε:
"Την 25η Δεκεμβρίου οι Χριστιανοί, όπου Γης, γιορτάζουν τη Γέννηση του Θεανθρώπου σε μια ταπεινή φάτνη, για να μάς δείξει ότι η ελπίδα και η αγάπη μπορούν να έχουν την πιο απρόσμενη προέλευση .Οι Χριστιανοί όπου γης Υμνούν, το Θαύμα της Γέννησης. Προσκυνούν, το Θείο Βρέφος. Τον Χριστό της Αγάπης. Τον Θεάνθρωπο της Ταπεινότητας.

Είναι σημαντικό λοιπόν που σήμερα 20 αιώνες, σε αυτή εδώ την πρόχειρη αχυρένια καλύβα, σε αυτή την γωνιά της Αφρικής μια καινούργια Φάτνη φιλοξενεί τον νεογέννητο Χριστό στις καρδιές των παιδιών .
Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα! Η Γέννηση του Θεανθρώπου σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, μία ευκαιρία για συγχώρεση, μία πορεία με αγάπη και δημιουργία. Διότι είναι ακριβώς η γέννησή Του που διαμηνύει πως τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή μπορούν να συμβούν κάτω από αντίξοες συνθήκες".




































Δεν υπάρχουν σχόλια: