e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Νυκτολειτουργία για τους Αγίους Βαρβάρα και Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη εν Βανάτω Ζακύνθου, κεκλεισμένων των θυρών [photos]

Νύκτα 3ης Δεκεμβρίου 2020, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, στο πλαίσιο του λειτουργικού 24ώρου εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας, η οποία τιμάται φέτος δίχως την παρουσία πιστών, εξαιτίας της φοβερής απειλής εκ του Κορονοϊού. 
     Έτσι φέτος, λόγω της επιβληθείσης μοναχικότητος, κρίθηκε σωστότερο η λειτουργική-λατρευτική ενατένιση της Αγίας να γίνει αφ' εσπέρας εν είδει μικρής Αγρυπνίας: Κατ' αρχήν Εσπερινός, ακολούθως Όρθρος και τέλος θεία Λειτουργία. Ευλογήθηκαν και δύο Αρτοκλασίες, τις οποίες προσέφεραν δύο ευσεβείς Οικογένειες της Ενορίας. 
     Σημειωτέον ότι συνεορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ενώ ψάλθηκαν τα σχετικά τροπάρια εκ της Ιεράς Ακολουθίας Του. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε ιεροψαλτικώς ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και Εκπαιδευτικός, ο οποίος ομίλησε εμπνευσμένα απ' άμβωνος για τους συνεορταζομένους Αγίους Βαρβάρα την Αθληφόρο και Πορφύριο τον Προορατικό.
     Αξίζει να θυμίσουμε ότι η θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας μες από το κανάλι μας στο YouTube. Δείτε την ΕΔΩ!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]









































Δεν υπάρχουν σχόλια: