e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Βεροίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο [photos]


Κατά το διάστημα 8 με 11 Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και από ομάδα κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και λαϊκών συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

3μηνο Μνημόσυνο Γερασίμου ιερέως Σκαρτσή του Ζακυνθίου στην Grenoble της Γαλλίας


Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, κατά χρέος αποδόθηκε σήμερα (Κυριακή μετά τα Φώτα, 12.1.2020) για μια ακόμη φορά, με τη συμπλήρωση τριών μηνών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού αδελφού και συλλειτουργού πατρός Γερασίμου Σκαρτσή, ο οφειλόμενος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον άνθρωπο που υπηρέτησε με αφοσίωση την ενορία αυτή για δεκατέσσερα χρόνια. 
     Η μνήμη του παραμένει ζωντανή στις καρδιές των ορθοδόξων Ελλήνων, Γάλλων και Γεωργιανών της πόλεως που γέμισαν σήμερα τον ναό για να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του. 
     Σχετική με τον μεταστάντα π. Γεράσιμο έκαμε ο νέος Εφημέριος π. Γεώργιος Βασιλάκης, η οποία δημοσιεύεται ακολούθως.  

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων + άλλα νέα 11-12.1.2020

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ἐκκλησιαστικαί εἰδήσεις


Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου, 11ης Ἰανουαρίου 2020, ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου Καναδᾶ κ. Σωτηρίου καί τοῦ Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσυγκέλλου κ. Ἀνδρέου, μετέβη εἰς τό ἐν Κοντοσκαλίῳ Ἀρμενικόν Πατριαρχεῖον καί ἐτίμησε διά τῆς ὑψηλῆς Αὐτοῦ παρουσίας τήν τελετήν ἐνθρονίσεως τοῦ νέου Πατριάρχου τῶν ἐνταῦθα Ἀρμενίων Μακ. κ.κ. Sahak Maşalyan, τελεσθεῖσαν ἐν τῷ ἐκεῖσε Πατριαρχικῷ Ναῷ τῆς Παναγίας, συγχαρείς διά καταλλήλου ὁμιλίας τήν Α. Μακαριότητα τουρκιστί. 

Κυριακή μετά τα Φώτα, 12.1.2020, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω της Ζακύνθου


Κυριακή μετά τα Φώτα, 12 Ιανουαρίου 2020, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου για την αναστάσιμη Ευχαριστιακή Σύναξη. Ο λειτουργός Εφημέριος ομίλησε επίκαιρα προς το εκκλησίασμα περί Μετανοίας. Έψαλαν οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Σπυρίδων Σαρατσένος. Στο τέλος ευλογήθηκε και δανεμήθηκε μια Φανουρόπιτα, την οποία έφεραν στον Ναό δυο καλές Ενορίτισσες.

Κυριακή μετά τα Φώτα, 12.1.2020, στον εν Φαναρίω Πατριαρχικό Ναό

[φωτογραφίες: Yani Kayakoparan]
Κατά την σημερινή, Κυριακή μετά τα Φώτα, 12η Ιανουαρίου 2020, Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου. 
Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ήταν συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, ομίλησε προς το εκκλησίασμα. 
Ακολουθεί το σχετικό βίντεο: