e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Michael Pompeo επισκέφτηκε τον Κιέβου Επιφάνιο στην έδρα του


Ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος συναντήθηκε σήμερα, 31η Ιανουαρίου 2020 με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Michael R. Pompeo κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο.. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Μονής του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου, όπου και το διοικητικό κέντρο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 
     Αρχικά έγινε και από τους δύο κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο Τοίχου, που υπάρχει έξω από τη Μονή, τιμώντας αμφότεροι τους Πεσόντες της Ουκρανίας για την ανεξαρτησία της χώρας.
     Ακολούθως ο Προκαθήμενος κ. Επιφάνιος εξήγησε στον υψηλό φιλοξενούμενο τα της ιδρύσεως της νεοπαγούς Εκκλησίας, πώς αλληλεπιδρά στην κοινωνία και το κράτος, καθώς επίσης και για το άνοιγμά της σε διεθνείς σχέσεις. 

Εξαιρετική τιμητική διάκριση στον Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονα


Η ύψιστη διάκριση του Ιππότη-Αξιωματικού των Εθνικών Ταγμάτων της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ απενεμήθη την 31η Ιανουαρίου 2020 στον Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονα, κατόπιν αποφάσεως του Εξοχ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Denis Sassou N’guesso, δημοσιευθείσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Επιτυχώς χειρουργήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στη Βόρεια Καρολίνα Αμερικής


Ἡ Α. Μ. ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος ὁλοκλήρωσε μὲ ἐπιτυχία τὴν χειρουργικὴ ἐπέμβαση, στὴν ὁποία ὑποβλήθηκε τὴ μεσημβρία τῆς 31ης Ἰανουαρίου 2020 στὸ Carolina Medical Center στὴ Βόρεια Καρολίνα Ἀμερικῆς.

Σύμφωνα μὲ τὸν Δρ. Διονύσιο Βροχίδη, ὁ ὁποῖος ἦταν ὁ χειρουργός,  ἐντοπίστηκαν καὶ καυστηριάστηκαν ὅλες οἱ καρκινικὲς ἑστίες, ποὺ εἶχαν διαπιστωθεῖ μὲ τὶς προηγηθεῖσες μαγνητικὲς τομογραφίες.

Ἡ ἀνάρρωση τοῦ Μακαριωτάτου, σύμφωνα μὲ τὸν κ. Βροχίδη, ἀναμένεται ἐντὸς τῶν ἑπομένων 12 ὡρῶν.

Ἐπίσης, ὁ Μακαριώτατος ἀναμένεται νὰ λάβει ἐξιτήριο ἀπὸ τὴν κλινικὴ αὔριο Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020.

Ἐκ τοῦ Ἀρχιεπισκοπικοῦ Γραφείου

Αντιπροσωπεία του Μουσείου της Βίβλου των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα σε ακρόαση Αντιπροσωπεία του Μουσείου της Βίβλου, που εδρεύει στην Πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, με αφορμή την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του σημαντικού αμερικανικού Ιδρύματος.

Για τη βιβλική Καταστροφή της Αυστραλίας

Γράφει η ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΟΥΣΟΥΡΑ από τη Μελβούρνη


Καλή Χρονιά σε όλο τον Κόσμο με Υγεία Ειρήνη και Αγάπη στην καρδιά! Προγραμμάτιζα να ξεκινήσω την καινούρια Χρονιά, με κάτι χαρούμενο, έτσι για να προδιαθέσουμε ευνοϊκά  τον χρόνο που αρχίζει και να πάει καλά! Όμως, οι τραγικές συνθήκες που επικρατούν εδώ που ζω, δεν μου το επιτρέπουν. Δεν μπορώ να μείνω αδιάφορη σε ό,τι συμβαίνει γύρω μου και να ευθυμογραφώ.