e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Αγία Σοφία: Προπαγανδιστικό μουσικό βίντεο σε 9 γλώσσες του μουσουλμανικού κόσμου


Με μια προκλητική ανάρτηση στο twitter ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, έριξε «λάδι στη φωτιά», ενόψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος με λόγο σύγχρονο και συνετό αναλύει σοβαρά θέματα


22/7/2020 Του Θεοδώρου Καλμούκου 
    
ΒΟΣΤΩΝΗ. Από το έτος 2013 η Μητρόπολη Αργολίδος με έδρα την ιστορική πόλη του Ναυπλίου ευτυχεί να έχει ποιμένα και διδάσκαλο εν τη πίστει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεκτάριο, έναν ιεράρχη λόγιο, νουνεχή και διακριτικό όπως απέδειξε με τη στάση και τον ψύχραιμο λόγο στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που ελήφθησαν για την υγεία όλων. Το άρθρο του με τίτλο «η ανοησία και ο φανατισμός βλάπτουν σοβαρά την υγεία», που έγραψε τον Μάιο με αφορμή τα διαμειβόμενα λόγω κορωνοϊού ήταν πραγματικά μεστό νοημάτων και μηνυμάτων.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού θέτει την παραγωγή «Αγία Σοφία: 1.500 χρόνια ιστορίας» στη διάθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου


«Αγία Σοφία: Ένα σύμβολο διαπολιτισμικού διαλόγου και διαθρησκειακής συναίνεσης επιχειρείται να μετατραπεί σε μέσο πόλωσης και διχασμού». Αυτό σημειώνεται σε επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο τής αντιπροέδρου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφίας Κουνενάκη-Εφραίμογλου και του διευθύνοντος συμβούλου Δημήτρη Εφραίμογλου με την οποία εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί.

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β΄. 

Ομάδα εργασίας για την προστασία της Αγίας Σοφίας συστήνει το ελληνικό ΥΠΕΞ


Ομάδα εργασίας δημιουργείται τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να καταρτίσει άμεσα συγκεκριμένο χάρτη ενεργειών για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και την προστασία του μνημείου της Αγίας Σοφίας, όπως ανακοίνωσε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Έφθασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Χάλκη για τη Σύνοδο του Θρόνου


22 Ιουλίου 2020, πριν την συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Θεολογική Σχολη της Χάλκης.

Ένα εξόδιο ποίημα για τον Αργύρη Ποντικάκη, Θεολόγο εκ Τενέδου (1947-2020)

[Αργύρης Ποντικάκης ο Τενέδιος Χαλκίτης Θεολόγος]


Ποίηση Διονύση Σέρρα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΗ

Μνήμη του φίλου Αργύρη Ποντικάκη, Θεολόγου (1947-2020)

«Πάντων κτημάτων κράτιστόν εστι φίλος σαφής και αγαθός»
(Σωκράτης / Ξενοφώντος Απομνημονεύματα)