e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Κυριακή μετά την Ύψωση, 20.9.2020, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου

 

Πρωί Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 20ή Σεπτεμβρίου 2020, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου, συνεορτάζοντας τους: Άγιο μεγαλομάρτυρα Ευστάθιο και τους συν αυτώ, αλλά και τον νεοανακηρυχθέντα Άγιο Αμφιλόχιο τον Πατμιέα, εικόνα του οποίου θησαυρίζεται στον Ναό.
     Τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα προς το εκκλησίασμα, πλαισίωσαν οι Ιεροψάλτες της Ενορίας κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσένος.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Χρ. Δρογγίτης]

“Οι τραυματικές συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής στο σύγχρονο ελληνικό έθνος” στο Σύνδεϋ

Την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος παραβρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης με θέμα “Οι τραυματικές συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής στο σύγχρονο ελληνικό έθνος”, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, στο προάστιο Μάσκοτ του Σύδνεϋ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ενορία της Αγίας Αικατερίνης, σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Σύδνεϋ, με αφορμή τη συμπλήρωση 98 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Βρασίδας Καραλής, Καθηγητής του Τμήματος Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ, ενώ η εκδήλωση διανθίστηκε μουσικά με παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια τα οποία παρουσίασε νεανικό μουσικό σχήμα. Το “παρών”, μεταξύ άλλων, έδωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σϋδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς.

Ο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος άρχισε περιοδεία στη Μητρόπολη Khmelnytsky

Σήμερα, 20.9.2020 (7.9, με το ιουλιανό ημερολόγιο) ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, άρχισε ποιμαντική επίσκεψη στην Επισκοπή Khmelnytsky, συνοδευόμενος από το τον οικείο Μητροπολίτη. Πρώτη δράση του εκεί ήταν η καθιέρωση δύο γλυπτικών συνθέσεως: της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος της πόλης, άλλοι τοπικοί άρχοντες και ευάριθμοι πιστοί της Μητροπόλεως.

Κυριακή μετά την Ύψωση του Σταυρού 2020 στον Άγιο Ελευθέριο πόλεως Κερκύρας


Πρωί Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 20 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ναό του Αγίου Ελευθερίου πόλεως Κερκύρας, λειτουργούντος του οικείου Εφημερίου, Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Κοσκινά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 

Έγγραφο Προέδρου Β. Μακεδονίας προς Βαρθολομαίον για Έκκλητο και Τόμο Αυτοκεφαλίας στη χώρα του

 


Doxogolia INFONEWS

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στίβο Πενταρόβσκι, έστειλε μια επιστολή προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ζητώντας να ασκήσει το Έκκλητον προσφυγής και να παραδώσει τον Τόμο της αυτοκεφαλίας για την Εκκλησία εν Βορεία Μακεδονία. Αυτό αναφέρθηκε από το Religija.mk.

Κυριακή μετά την Ύψωση του Σταυρού, 20.9.2020, στην Pretoria, South Africa [video]

 

Πρωί Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 20 Σεπτεμβρίου 2020, στον καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της μεγαλουπόλεως Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, λειτουργούντος του οικείου Εφημερίου, Αρχιμανδρίτου Μιχαήλ Βισβίνη. Η θεία Λειτουργία τελείται ακόμη κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας του φονικού Κορονοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:

Κυριακή μετά την Ύψωση 2020 στον Άγιο Γεώργιο Μακροχωρίου ΚΠόλεως


ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ. Τήν Κυριακήν, 20ήν Σεπτεµβρίου τρ. µ., µετά τήν Ὕψωσιν τοῦ Τιµίου καί Ζωοποιοῦ Σταυροῦ καί ἐπί τῇ µνήµῃ τοῦ Ἁγίου Μεγαλοµάρτυρος Εὐσταθίου ἐν τῷ καθ’ ἡµᾶς Ἱερῷ Ναῷ ἐτελέσθη Θεία Λειτουργία, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Ποιµενάρχου ἡµῶν Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.

Κυριακή μετά την Ύψωση του Σταυρού 2020 στη Μονή της Χάλκης

 

Σήμερα, 20.09.2020, Κυριακή μετά την Ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο ναΰδριο της Σχολής, ιερουργούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Εκκλησιάστηκαν πιστοί από τη νησί, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.


Κυριακή, 7/20.9.2020, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου [video-photos]

 

Πρωί Κυριακής, 20ής Σεπτεμβρίου 2020 (7/9, με το ιουλιανό ημερολόγιο), ΙΕ΄ Κυριακή μετά την Πεντηκοστή και παραμονή του Γενεθλίου της Θεομήτορος, έγινε Ευχαριστιακή Σύναξη στον Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Κιέβου, Καθεδρικό της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, προεστώτος του οικείου προκαθημένου, Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου. Εντέλει ανέγνωσε ευχή-προσευχή υπέρ απαλλαγής πάντων και πασών από της καταδυναστείας του φονικού Κορονοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Αρχιερατική Χοροστασία στο Φανάρι, Κυριακή μετά την Ύψωση, 20.9.2020

 

Πρωί Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 20.9.2020, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου.

[Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan]