e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Κυριακή της Χαναναίας, 14.2.2021, στην πόλη Kitwe της Ζάμπιας


Από την σημερινή (14.2.2021) λατρευτική σύναξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στην Ελληνική κοινότητα του Κιτούε.
Ο Σεβ. Μητρόπολιτης Ζάμπιας κ Ιωάννης, μετά την Θεία Λειτουργία, ευλόγησε τους αάρτους που προσέφεραν οι πιστοί για την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και τέλεσε το Ιερό μυστήριο του Ευχελαίου υπέρ Υγείας και Βοήθειας των αδελφών μας εν ασθενεία ευρισκομένων.
Κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας. Επίσης ανέπτυξε τον ρόλο και την διαχρονική αξία της ελληνικής γλώσσας ως καλό αγωγό διάδοσης του ευαγγελικού μηνύματος στην οικουμένη. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα με την κ Μαίρη Σαμαρά, πρόεδρο της ελληνικής Κοινότητας Κιτούε κι ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους δημιουργική χρονιά.













Δεν υπάρχουν σχόλια: