e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης του Έλληνα Πρέσβεως στην Άγκυρα

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε, σήμερα, 03/02/2021, ο Έλληνας Πρέσβυς στην Άγκυρα, Εξοχ. κ. Μιχαήλ-Χρήστος Διαμέσης, συνοδευόμενος από την Εξοχ. κ. Γ. Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη και τον έγκριτο δημσιογράφο Εντιμ. κ. Εμμ. Κωστίδη, καταγόμενο εκ Χάλκης. Οι υψηλοί επισκέπτες έγιναν δεκτοί υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, και της περί αυτόν αδελφότητος. Κατόπιν προσεκύνησαν το ναΰδριο της Αγίας Τριάδος και ξεναγήθηκαν στην αίθουσα τελετών, την περίφημη βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής.

Κατά τη συζήτηση των Ελλήνων διπλωματών μετά του Καθηγουμένου κύριο ζήτημα υπήρξε η επαναλειτουργία της Σχολής, αφού η απόφαση περί διακοπής της λειτουργίας της, από την οποία συμπληρώνοτναι φέτος 50 έτη, αποτελεί ευθεία προσβολή της θρησκευτικής ελευθερίας και ακατανόητη αδικία εις βάρος της ενταύθα Ομογένειας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παράλληλα συζητήθηκε η σχεδιαζομένη κτηριακή ανακαίνιση της Σχολής. Τέλος, οι εκλεκτοί επισκέπτες παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.











Δεν υπάρχουν σχόλια: