e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Εόρτιος Εσπερινός των Αγίων Χαραλάμπους και Βλασίου εν Βανάτω Ζακύνθου, υπό σκιάν Covid-19

 
Εσπέρας 9ης Φεβρουαρίου 2021, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, με πολύ κακές καιρικές συνθήκες και λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω Covid-19, έγινε ο εόρτιος Εσπερινός για την αυριανή μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και την μεθαυριανή μνήμη του Αγίου Βλασίου. 
     Ελάχιστοι προσκυνητές προσήλθαν, προσκύνησαν τους δύο Ιερομάρτυρες (σημειωτέον, υπάρχει απότμημα λειψάνου του Αγ. Χαραλάμπη), άφησαν τα πρόσφορα ή τα δώρα για την Αρτοκλασία κι έφυγαν αμέσως, φοβούμενοι το μέγα Θανατικό, το οποίο έχει ήδη διάδοση και στο νησί μας. 
     Τον Εσπερινό τέλεσε μόνος του ο π. Ιωάννης Ρένεσης (Εφημέριος Φαγιά και Δράκα), στο δε ψαλτήριο ήταν ο κ. Σταμάτιος Ζούλας και ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας.
     Θυμίζουμε ότι εξαιρέτως τιμάμε κατ' έτος τον Άγιο Βλάσιο στο Μπανάτο Ζακύνθου, δεδομένου ότι εντός της Ενορίας υπήρχε το πάλαι Μονή επ' ονόματί του, με σωζόμενη ιστορική μαρτυρία τού 1495.




































Δεν υπάρχουν σχόλια: