e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Μητρόπολη Ζακύνθου: Άρχισαν οι διαλέξεις για την 200ετηρίδα 1821 με ομιλία του Μητροπολίτη Διονυσίου Δ΄ [video]


Στο πλαίσιο των ανά την Ελλάδα και την Ομογένεια όπου γης επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821 και, εγκαινιάζοντας τις σχετικές διαδικτυακές διαλέξεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου μέσω του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", τo βράδυ της Δευτέρας, 15ης Μαρτίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ παρουσίασε γλαφυρά, συνοπτικά κι εμπεριστατωμένα το καίριο για την ιστορία της εθνικής Παλιγγενεσίας θέμαΗ συμβολή του Μοναχισμού στην Ελληνική Επανάσταση του 1821”.

Η ομιλία έκανε πρεμιέρα μέσω του καναλιού του "Αληθώς" στο YouTube. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την ξαναδούν ακολούθως:


[δημιουργία αφίσας: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ]



Δεν υπάρχουν σχόλια: