e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Η τεχνολογία ως τάλαντο της ανθρωπότητας

Ο Θεός έδωσε στην διάνοια του ανθρώπου την δυνατότητα να εργάζεται, να ανακαλύπτει πώς  λειτουργεί η πλάση και να εφευρίσκει όλο και περισσότερες λύσεις. Συνεπώς, η τεχνολογία και η επιστήμη είναι τάλαντα, που έδωσε ο Θεός στην ανθρωπότητα.
Σύμφωνα με την παραβολή των ταλάντων, αν θάψουμε το τάλαντο ή το χρησιμοποιήσουμε κακώς, θα δώσουμε λόγο στον Κύριο.
Δεν έχουμε, λοιπόν, το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό. 

Και αν αποδίδουμε στον διάβολο τα ιατροφαρμακευτικά επιτεύγματα -όπως κάνουν μερικοί- δηλαδή την φώτιση που δίνει ο Θεός στο νου του ανθρώπου για την ανεύρεση ιαματικών μεθόδων, μάλλον διαπράττουμε βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος.

Η πραγματικότητα δεν χωράει αμφισβήτηση. Και ο κορωνοϊός είναι πραγματικός και οι επιπτώσεις του. Όλα ορατά και καταγεγραμμένα με τα κατάλληλα όργανα. Στη ζωή του χριστιανού δεν χωράει η κακώς νοούμενη φαντασία, που δημιουργεί ψευδείς ειδήσεις και πλαστές πραγματικότητες. Αυτού του είδους η φαντασία είναι εργαλείο του διαβόλου, όπως μας λένε και οι πατέρες.

Εμπρός, λοιπόν, ας πετάξουμε τα λέπια από τα πνευματικά μας μάτια, ώστε να καθαρίσει ο νους μας και να μην τον αφήνουμε να βρίσκεται σε απόγνωση και διχασμό από τα κηρύγματα του διαβόλου και των οργάνων του. Εμπρός, λοιπόν, ας πράξουμε το σωστό με εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και με αγάπη στον συνάνθρωπο και το σώμα μας, που οφείλουμε να φροντίζουμε ως ναό του Αγίου Πνεύματος.

Αμήν!

+ αρχ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι. Μ. του Εσφιγμένου
 
ΥΓ: Δυστυχώς, μαθαίνουμε πως ο εξωεκκλησιαστικός αρχηγός της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας θέτει σε κίνδυνο την ζωή των μελών της ομάδας του, αποτρέποντάς τους από το να εμβολιαστούν, όπως καταγράφεται σε πρόσφατα δημοσιευμένη ομιλία του.  Πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχουν όλοι. Ενώ ψευδώς διέδιδαν πως τάχα την στερούνται, τώρα ο ίδιος ο αρχηγός των καταληψιών την στερεί από τους ακολούθους του! Ευχόμαστε ο Θεός να τους φωτίσει να σταματήσουν την αυτοκαταστροφική πορεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: