e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ενθρονίσθηκε ο νέος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων [photos]


Η Ιερά Μητρόπολις Ισπανίας και Πορτογαλίας, με τις δέουσες τιμές εν ημέραις Πανδημίας, δέχτηκε ενθρονιζόμενο τον νέο Ποιμενάρχη της, Σεβ. Μητροπολίτη κ. Βησσαρίωνα, το Σάββατο, 27η Μαρτίου 2021, τη 1 το μεσημέρι στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Ανδρέου και Δημητρίου Μαδρίτης (Calle Nicaragua 12, 28016). 
     Εκ προσώπου του Οικουµενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολοµαίου, προσεφώνησε καταλλήλως τον ενθρονιζόµενο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιµος. Απηύθυνε επίσης χαιρετισµό ο Σεβ. Ρωµαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μαδρίτης, καρδινάλιος Carlos Osoro. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι θρησκευτικών, διπλωµατικών και στρατιωτικών αρχών των χωρών Ισπανίας και Πορτογαλίας, ο πρέσβης της Ουκρανίας και εκπρόσωποι των πρέσβεων Ελλάδος και Κύπρου. 
     Την επομένη μέρα, 28η Μαρτίου τρ. έ., Κυριακή Β΄ των Νηστειών, ο Σεβ. Ισπανίας και Πορτογαλίας τέλεσε στον ίδιο Ναό την πρώτη Θεία Λειτουργία στην Καθέδρα του.







Δεν υπάρχουν σχόλια: