e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Το Μεγάλο Μήνυμα του Εψηφισμένου Επισκόπου Ιλίου Ραφαήλ [video-photos]


Σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Λονδίνο, ανακοινώθηκε εν Εκκλησία, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, η εκλογή του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Ιλίου κ. Ραφαήλ. 
Ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα καθώς και αρκετών κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν και να συγχαρούν τον νέο Επίσκοπο, ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, αποδεχόμενος το «επίταγμα» με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη.  
Η εις Επίσκοπον χειροτονία του θα τελεσθεί στο Λονδίνο αύριο Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίων Παντελεήμονος και Παρασκευής Βορειοδυτικού Λονδίνου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:
 
Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ γεννήθηκε στη Λέσβο την 20η Σεπτεμβρίου 1967. Σπούδασε Θεολογία στο ΕΚΠΑ από όπου αποφοίτησε το 1992. Μετεξεπαιδεύθη στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης Σκωτίας από όπου το 2002 έλαβε Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) με ειδικότητα στην Ιστορία του Δόγματος. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 4 Απριλίου 2003, και Πρεσβύτερος στις 6 Απριλίου 2003 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κυρό Γρηγόριο στον Ι. Ν. Αγίου Λουκά Γλασκώβης. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2004 μετατέθηκε στον Ι. Ν. Αποστόλου Ανδρέου Εδιμβούργου όπου και υπηρετεί μέχρι και τώρα. Την 16η Φεβρουαρίου 2021 εξελέγη παμψηφεί, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατόπιν προτάσεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, Επίσκοπος, υπό τον ψιλό τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ιλίου, ως Βοηθός του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: