e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Τα δημόσια γλυπτά της Ζακύνθου για το 1821 αθανατίστηκαν στις e-διαλέξεις της Μητροπόλεως Ζακύνθου για την 200ετηρίδα


Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821 και των σχετικών διαδικτυακών -λόγω Κορονοϊού- διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου μέσω του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", την Τετάρτη, 14η Απριλίου 2021, ώρα 8 το βράδυ, η κ. Κατερίνα Δεμέτη, Αρχαιολόγος - Διευθύντρια Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, παρουσίασε το εξόχως ενδιαφέρον και πρωτότυπο θέμα: “Δημόσια γλυπτά της Ζακύνθου. Η συμβολή τους στη μνήμη της Ελληνικής Επανάστασης, 200 χρόνια μετά την έναρξή της”
Μορφές και βλέμματα, σώματα και οράματα, αδριάντες και προτομές σπουδαίων προσωπικοτήτων, συντελεστών με τον τρόπο του ο καθένας στη μεγάλη υπόθεση της ανάστασης του Γένους, που συναντώνται εδώ κι εκεί στην πόλη του Τζάντε, "εκτέθηκαν" και αθανατίστηκαν διαδικτυακά, μες από την ευσύνοπτη παρουσίαση της έμπειρης επιστήμονος Δεμέτη. Που σημαίνει ότι η μικρή - μεγάλη Ζάκυνθος κατέχει (κατά την ποιητική έκφραση του Ελύτη) "Σηματωρούς και Κήρυκες" πανάξιους και πρωτοπόρους!

Σημειωτέον ότι την τεχνική ευθύνη της όλης παρουσίασης είχε ο Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας, μουσειολόγος και συνεργάτης του "Αληθώς"

Η ομιλία είχε πρεμιέρα (14.4.2021, 20:00) μέσω του καναλιού του "Αληθώς" στο YouTube. Οι μη δυνηθέντες να την παρακολουθήσουν ή επιθυμούν να την ξαναδούν, ας κάνουν κλικ ακολούθως:




Δεν υπάρχουν σχόλια: