e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Δ΄ Κυριακή Νηστειών 2021 στο Φανάρι, με 3ετές Μνημόσυνο Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου [photos]

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία της Δ' Κυριακής των Νηστειών, 11ης Απριλίου 2021, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέου και Προύσης κ. Ιωακείμ, κατά την οποία τελέστηκε, σύμφωνα με τη σχετική συνοδική απόφαση, το καθιερωμένο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κατά την παρελθούσα τριετία κοιμηθέντων αειμνήστων Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, Πριγκηποννήσων Ιακώβου, Πέργης Ευαγγέλου, Κατάνης Ιακώβου, Θεοδωρουπόλεως Γερμανού, Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, Αυστραλίας Στυλιανού, Κλαυδιουπόλεως Μιχαήλ, Τυρολόης και Σερεντίου Παντελεήμονος, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου, πρώην Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας Γρηγορίου, Ανδίδων Χριστοφόρου, Ιταλίας και Μελίτης Γενναδίου, πρώην Πιττσβούργου Μαξίμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου, Καστορίας Σεραφείμ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ και Νικαίας Κωνσταντίνου.
Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Σασίμων κ. Γεννάδιος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, κληρικοί και λίγοι πιστοί από την Πόλη, λόγω της απαγορεύσεως της κυκλοφορίας στο τέλος της εβδομάδας. 
Στη συνέχεια παρετέθη επιμνημόσυνη δεξίωση στην Αίθουσα Ακροάσεων του Ευγενιδείου Μεγάρου, κατά την οποία ο Παναγιώτατος μίλησε για την προσωπικότητα και την προσφορά στην Εκκλησία των μνημονευθέντων σήμερα μακαριστών Αρχιερέων, οι οποίοι διακόνησαν στις αγιασμένες αυλές του Φαναρίου και σε διάφορες Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: