e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Η Κυριακή των Βαΐων και η Ακολουθία του Νυμφίου 2021 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο [photos]

Με κάθε ιεροπρέπεια και με κατάνυξη εορτάσθηκε η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι. 
Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέου και Προύσης κ. Ιωακείμ. 
Εκκλησιάστηκαν η Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Άρχοντες Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου, και μικρός αριθμός πιστών, λόγω των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις για την αντιμετώπιση πανδημίας του κορωνοϊού. 
Μετά την Απόλυση ο Παναγιώτατος προσέφερε Βάγια σε όλο το εκκλησίασμα. 
Το απόγευμα ο Πατριάρχης προέστη της Ακολουθίας του Νυμφίου. 
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας 
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: