e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Προύσα | ხარება ბურსაში - 7.4.2021


Σήμερα, στις 7 Απριλίου 2021, με αφορμή τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ο νέος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, τέλεσε την πρώτη του Λειτουργία στην πόλη Προύσα.
Κατά την διάρκεια της λειτουργίας, ο υπεύθυνος ιερέας για την γεωργιανή παροικία της Κωνσταντινουπόλεως, Ιερομόναχος Ηλίας Jinjolava, ανέλαβε να μεταφράσει την ομιλία του Μητροπολίτου στη γεωργιανή γλώσσα. Έψαλαν οι εκκλησιαζόμενοι πιστοί Γεωργιανοί, Σλάβοι κλπ Χριστιανοί.

დღეს, მ.წ. 7 აპრილს, ღმრთისმშობლის ხარების დღესასწაულთან დაკავშირებით, ბურსის მიტროპოლიტმა, ყოვლადუსამვდელოესმა იოაკიმემ, ბურსაში აღასრულა მისი პირველი სამღვდელმთავრო ლიტურგია.

ლიტურგიის დროს მღვდელმთავრებთან თანამსახურებდა კონსტანტინოპოლის ქართული სამრევლოს მოძღვარი, მღვდელ-მონაზონი ილია ჯინჯოლავა. საღმრთო წირვა, რომელიც ძირითადად ქართულ ენაზე, გალობის თანხლებით, აღესრულა, სლავი და არაბი მართლმადიდებელი ქრიატიანებიც ესწრებოდნენ.






































Δεν υπάρχουν σχόλια: