e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Βαγιώνε χειροτεχνίες στόλισαν τον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου για την αυριανή Γιορτή

Παρά την συγκρατημένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα εξαιτίας της Πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου του Λαζάρου (24 Απριλίου 2021) οι κατά παράδοσιν στολισμοί του Ναού της Παναγούλας Μπανάτου, για την αυριανή χαρμόσυνη εορτή του Βαγιώνε! 

Με τη συνδρομή πέντε οικογενειών της Ενορίας (Αβούρη, Δρογγίτη, Κυπριώτη, Κοντονή, Μαρινάκη και Σκανδάμη) δημιουργήθηκαν όμορφα και αξιοπρόσεκτα χειροτεχνήματα: αλυσίδες, αλογάκια, σταυροί, ήλιοι, βαγιοφόρες κλπ, τα οποία όλα κόσμησαν την εκκλησία, έτσι που αύριο οι εκκλησιαζόμενοι να λάβουν "τα βαΐα των φοινίκων", αναβοώντας το "Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου"! Οι καλλιτεχνίες των ενοριτών και φίλων της Ενορίας μας δημιούργησαν ένα ευφρόσυνο και γιορταστικό περιβάλλον εντός του Ναού μας, οπότε -ευκαιρίας δοθείσης- τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για την επιμέλεια, επιτηδειότητα και την φαντασία που επιστράτευσαν! Εύγε!

Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι σήμερα στις 11 το πρωί, όπως απαιτεί το παλαιόθεν ζακύνθιο τυπικό των εορτών, έγινε το κρέμασμα του βαγιού στο καμπαναρίο τση Παναγούλας, μαζί με κλαδί ελιάς και πανηγυρική κωδωνοκρουσία


















Δεν υπάρχουν σχόλια: