e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Μεγαλοβδόμαδο και Πάσχα 2021 στην ενορία της Λίλλης Γαλλίας

Η ενορία του Αγίου Αποστόλου Παύλου στην Λίλλη της Βόρειας Γαλλίας μπόρεσε φέτος να εορτάσει την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου. 
Λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού και των αυστηρών μέτρων μεταξύ Γαλλίας και Βελγίου ο ναός είχε παραμείνει κλειστός για ένα διάστημα τριών μηνών. Με την βοήθεια όμως του τοπικού Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου, ο οποίος παραχώρησε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην ενορία , ο εφημέριος της ενορίας Αρχιμανδρίτης π. Αιμιλιανός Μπογιάννου τέλεσε τις ιερές ακολουθίες λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και δίνοντας την ευκαιρία στους πιστούς να εκκλησιαστούν τις άγιες αυτές ημέρες.
Με την ευλογία του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου οι ιερές ακολουθίες ετελέσθησαν σύμφωνα με τα υποχρεωτικά δεδομένα νωρίς το απόγευμα κάθε ημέρας και με την ακριβή τήρηση των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ:















Δεν υπάρχουν σχόλια: