e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Ιερομόναχος Αντίπας Αγιορείτης: Εκκλησία ή θάνατος [video]

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι η έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματος. Πολλοί αρχιερείς, πρεσβύτεροι ή ακόμη και απλοί λαϊκοί λειτουργούν ως μονάδες και όχι ως μέρος ενός ενιαίου εκκλησιαστικού σώματος. Καθένας από αυτούς, προβάλει την δική του άποψη πάνω σε ζητήματα που δημιουργούνται αγνοώντας τις εκάστοτε αποφάσεις των Συνοδικών οργάνων της Εκκλησίας.
Μάσκες, εμβόλιο, Ανάσταση στις 9 ή στις 12 ήταν κάποια από τα πρόσφατα ζητήματα που προέκυψαν και μας αναστάτωσαν. Γιατί; Επειδή έχουμε έλλειψη εκκλησιαστικής συνείδησης, επειδή στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, επειδή πιστεύουμε πως εμείς είμαστε πάντα οι σωστοί, επειδή δεν ταπεινωνόμαστε μπροστά στην απόφαση της Εκκλησίας. Είναι μεγάλη πλάνη να προσπαθούμε να γίνουμε ορθοδοξότεροι των ορθοδόξων, διότι έτσι βγαίνουμε εκτός του σώματος της Εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: