e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Το "Χρυσό Κόλλυβο" 2021 στην Παναγούλα Μπανάτου εν Ζακύνθω

Απόγευμα Παρασκευής των Ψυχών 18ης Ιουνίου 2021, εν όψει της μεγάλης εορτής της Πεντηκοστής, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, έλαβε χώραν το λεγόμενο "χρυσό κόλλυβο", δηλαδή η λειτουργική μνημόνευση των Κοιμωμένων τον αιώνιο ύπνο Αγαπημένων μας. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε κατάλληλα προς τους προσελθόντες για τη σημασία και ανάγκη μνημόνευσης των απελθόντων από την επίγεια ζωή συγγενών, γνωστών φίλων και (γιατί όχι;) εχθρών μας, οι οποίοι όλοι πλέον βρίσκονται πλησιέστερα στην θεία Μεγαλειότητα, έχοντας ανεμπόδιστη θέα των Αθεάτων, προγευόμενοι ήδη την Δόξα του Μεγάλη Κριτή.  
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]





















Δεν υπάρχουν σχόλια: