e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Κυριακή Πεντηκοστής 2021 στη Μητρόπολη Αξώμης

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Φρουμεντίου, φωτιστού της Αβησσυνίας, στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπέμπα, εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής.
Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ιερούργησε ο οικείος ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, ενώ συλλειτούργησε ο Πρωτοσύγκελλος Μέγας Αρχιμ. του Θρόνου κ. Χρυσόστομος Μπαρμπέρης.
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε ο εσπερινός του Αγίου Πνεύματος. Παρέστησαν Ορθόδοξοι πιστοί Έλληνες ομογενείς, Αιθίοπες, Ουκρανοί και Αραβόφωνοι, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και προστασίας κατά της μετάδοσης του Κορονοϊού.
Παρευρέθηκε και ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπέμπα κ. Δημήτριος Συκάς.
Τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής απέδωσε εξαιρετικά ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως, κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος.
Ο Μητροπολίτης μετέφερε προς τους παρισταμένους πιστούς τις ευχές και ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοδώρου Β, ευχόμενος η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος να φωτίζει και να στηρίζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, σε ολόκληρο τον πλανήτη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: