e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών της Μοζαμβίκης με τον Μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών της Μοζαμβίκης αξιότιμης κ. Verónica Nataniel Macamo Dlovo, με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας και τοποτηρητή της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη στο Υπουργείο Εξωτερικών στην πρωτεύουσα της χώρας Μαπούτο, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του Μακ. Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και την ενημέρωσε για την εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Μοζαμβίκης κυρού Χρυσόστομου καθώς και για άλλα τρέχοντα θέματα.

Η αξιότιμη κ. Υπουργός καλωσόρισε τον Μητροπολίτη με εγκάρδια λόγια, με τον οποίο έχει μακρά ιστορία συνεργασίας, όταν η ίδια ήταν Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης και ο Σεβ. κ. Ιωάννης Επίσκοπος Μοζαμβίκης, όπως επίσης και από την θητεία της στο Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, όπου ο Σεβασμιώτατος είναι συντονιστής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Ενεχείρισε το βιβλίο του Χάρη Δουσεμετζή με την ζωή του Ελληνομοζαμβικανού Δημήτρη Τσαφέντα, του Έλληνα που σκότωσε το απαρτχάιντ, ελπίζοντας η έρευνα του να αποκαταστήσει την υστεροφημία του Τσαφέντα και να διορθώσει την ιστορία της Νότιας Αφρικής στα οδυνηρά χρόνια της πολιτικής απαρτχάιντ.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε η ευλαβεστάτη κ. Μαρίνα Τσιχλάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: