e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας στην κατοικία του αποθανόντος Πρώτου Προέδρου της Ζάμπιας Κenneth Kaunda

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 27.6.2021, ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Λουσάκα, κ. Μιχαήλ Κρούπνικ, επισκέφτηκε την κατοικία του αποθανόντος Πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας της Ζάμπιας Κenneth Kaunda, όπου αμφότεροι υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητήριων.

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας μετέφερε στην πενθούσα οικογένεια του «Πατέρα της Αφρικανικής Δημοκρατίας» τις συλλυπητήριες ευχές του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄, της Ιεράς Συνόδου και όλων των Ορθοδόξων της Ζάμπιας.

Στη συνέχεια, είχε σύντομη συνάντηση με τον υιό του αείμνηστου Πρώτου Προέδρου κ. Tilyenji Kaunda, καθώς και τον εγγονό του κ. Mazuba Kaunda, όπου αναπολησαν στιγμιότυπα από τη ζωή και το έργο του Προέδρου και μνημόνευσαν τη φιλία του με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο και με το στενό του φίλο και συνεργάτη αείμνηστο Ανδρέα Σαρδάνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: