e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Λαμπρά τιμήθηκε ο Άγιος Παΐσιος στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου

Πρωί Κυριακής Γ΄ Ματθαίου, 11ης Ιουλίου 2021, στον περικαλλή Ναό της Παναγούλας Μπανάτου τιμήθηκε προεορτίως η πανεύφημη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αθωνίτου και Διορατικού. 
     Στο κέντρο του ναού εξετίθετο για προσκύνημα το Εικόνισμα του τιμωμένου Αγιορείτου Πατρός, ευσεβής δωρεά προ 6ετίας της κ. Ντενίκας Κοντονή, μέλους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Αρτοκλασίες προσεκόμισαν ευσεβείς Οικογένειες Ενοριτών και άλλων φιλαγίων προσκυνητών. Τα καλαίσθητα Κόλλυβα του Αγίου προσέφερε ευλαβικά κι εφέτος ο π. Ιωάννης Ρένεσης, ο διατελέσας Διάκονος στην Ενορία. Ο διάκοσμος του Εικονίσματος ήταν δεητική προσφορά του κ. Παύλου Δεσύλλα. 
    Για τον οσιακό βίο και την θαυμαστή αφοσίωση του τιμωμένου Αγίου ομίλησε ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ενώ το ψαλτήρι τίμησαν οι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Διονύσιος Μούσουρας. 
    Ευάριθμοι πιστοί, ευλαβούμενοι τον αγαπημένο Άγιο, από την Ενορία, αλλά και από τα περίχωρα, κατέφθασαν, ώστε να συνεορτάσουν τον λεγόμενο "Ασυρματιστή του Θεού", κάποιοι μάλιστα κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. 
    Τέλος, ο Εφημέριος π. Παναγιώτης ευχαρίστησε τους δωρητές της σεμνής εορτής και όσους συμμετείχαν με τη φυσική παρουσία τους! 
     Σημειωτέον ότι κατ' αυτή την Ευχαριστιακή Σύναξη μνημονεύτηκε η 24χρονη Διονυσία, θυγατέρα του καλοσυνάτου και βιοπαλαιστή Ενορίτη μας κ. Αναστασίου Δρογγίτη, η οποία εντελώς αιφνίδια, πριν από ένα χρόνο (12.7.2020), εξεδήμησε προς Κύριον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: