e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Αγιορείτης Μοναχός, με μετάλλαξη Δέλτα, διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ

Στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη είναι διασωληνωμένος ένας μοναχός από το Άγιο Όρος, ο οποίος έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στη μετάλλαξη Δέλτα. Πρόκειται για 49χρονο Ρώσο μοναχό, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Είναι ανεμβολίαστος. Η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο voria.gr.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ για τα 1.997 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, επισημαίνει ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ είναι 141, εκ των οποίων οι δύο ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών. Νωρίτερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για το πού εντοπίζονται τα 121 κρούσματα που αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα.

Ο μοναχός από το Άγιο Όρος παρουσίασε συμπτώματα και πήγε στο Κέντρο Υγείας στις Καρυές. Έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να τον διασωληνώσουν.

Διασωληνωμένος ο Ρώσος μοναχός από το Άγιο Όρος με μετάλλαξη Δέλτα - Τι αναφέρει ο διευθυντής της ΜΕΘ

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Ο μοναχός μπήκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο με την ινδική μετάλλαξη Δέλτα και μέσα σε δύο ημέρες είχε ταχύτατη επιδείνωση παρά την προσπάθεια των πνευμονολόγων, γιατί έχουμε εξειδικευμένα τμήματα με διπλές παροχές οξυγόνου. Δεν κατάφερε να αναπνεύσει, χρειάστηκε διασωλήνωση και θετικές πιέσεις. Έχει μεγάλες βλάβες στα πνευμόνια, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τη λοιμογόνο δράση της βρετανικής μετάλλαξης. Αυτό, λοιπόν, που βλέπαμε στην Ινδία το διαπιστώσαμε και εμείς. Ότι δηλαδή δεν είναι μία παραλλαγή η οποία εξασθενεί τον ιό, αλλά ένα στέλεχος το ίδιο καταστροφικό με τα υπόλοιπα. Επιπλέον, ο άνθρωπος αυτός ήταν σε σκήτη στον Άγιον Όρος, άρα δεν είχε και πολλές επαφές», σημείωσε για τον Ρώσο μοναχό που διασωληνώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Και πρόσθεσε ότι αυτήν τη στιγμή η χαλάρωση των μέτρων σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις και το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων μπορεί να οδηγήσει σε ένα εκθετικό τέταρτο κύμα της πανδημίας. «Η ανησυχία η δική μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχουμε από τη μια τη χαλάρωση που διευκολύνει τον ιό και τη διασπορά του, καθώς και μια μετάλλαξη που είναι φοβερά μεταδοτική. Από την άλλη υπάρχουν οι ανεμβολίαστοι. Είναι ένα εκρηκτικό μίγμα, το οποίο μπορεί να μας δημιουργήσει ένα τέταρτο κύμα που θα το θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, το «κλειδί» για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι οι νέοι, που πρέπει να προσέχουν και να εμβολιαστούν. «Βλέπουμε ότι δεν έχουμε μεγάλη αύξηση των νοσηλειών, δεν έχουμε πίεση στα νοσοκομεία, όμως η διασπορά στις μικρές ηλικίες θα είναι καταστροφική. Οι νέοι δεν θα πεθάνουν, αλλά μπορούν να σταματήσουν την πανδημία. Δεν είναι πλέον θέμα ατομικής ευθύνης, αλλά κοινωνικής συναίσθησης», κατέληξε στις δηλώσεις του για τον Ρώσο μοναχό από το Άγιο Όρος που είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ με μετάλλαξη Δέλτα.

Πηγή: athensvoice.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: