e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Εκπρόσωπος Ι. Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος: Θα συζητηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των Κληρικών


Ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας μίλησε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και σχολίασε το θέμα του εμβολιασμού και την επικείμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ακόμα μίλησε για τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας και τις δηλώσεις που έκανε.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε να σχολιάσει τους αρνητές στους κόλπους της Εκκλησίας και σημείωσε «Η διοίκηση της Εκκλησίας συμπαραστάθηκε στην Πολιτεία από την αρχή της πανδημίας και τώρα βεβαίως με τους εμβολιασμούς. Συνωμοσιολόγοι υπάρχουν παντού όχι μόνο μέσα στις Εκκλησίες, απλώς χρειάζεται μια σωστή ενημέρωση για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι μια δύσκολη κατάσταση. Χρειάζεται μια σωστή συνεργασία της Πολιτείας με τους γιατρούς και αν χρειαστεί και η συμβολή της Εκκλησίας, αυτό είπε και ο Αρχιεπίσκοπος στις συναντήσεις που είχε».

Ενώ πρόσθεσε ότι από την αρχή της πανδημίας η ΔΙΣ ήταν στο πλευρό της Πολιτείας «Η επιδίωξη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ήταν η ενημέρωση των Μητροπολιτών και των Ιερέων από την αρχή της πανδημίας ακόμα και αν κάποιοι αντιδρούν για υπερβολικά θρησκευτικούς λόγους, ώστε να ενημερωθούν και να πεισθούν, δεν έχουμε άλλη λύση σαν Εκκλησία πέρα από την πειθώ».

Στη συνέχεια ανέφερε για τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τη δήλωση ότι όσοι δεν εμβολιαστούν πράττουν αμαρτία ότι «Στην Εκκλησία έχουμε ένα στόχο, την Σωτηρία. Η αμαρτία είναι η αστοχία, το να αποτύχουμε στο στόχο της Σωτηρίας. Όσο δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους αμαρτάνουμε επειδή δεν δείχνουμε την αγάπη μας, με αυτή την έννοια θεωρώ ότι το είπε ο Άγιος Μεσσηνίας».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «πολλοί Ιερείς νόσησαν και μετά βγήκαν σωφρονούντες και πήγαν και εμβολιάστηκαν και έλεγαν τα αντίθετα μετά στις Ενορίες τους».

Για την Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη εβδομάδα: 

«Την Τρίτη θα ενημερωθούμε από τον Μακαριώτατο για τις συναντήσεις του και θα δούμε τι ζητήθηκε και τι θα κάνουμε και θα αποφασίσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Δεν είναι κακό να γίνονται ζυμώσεις και να ακούμε τις απόψεις των Μητροπολιτών», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Εμβολιάζονται οι Ιερείς, ιδίως στην δική μου περιφέρεια σε μεγάλο ποσοστό. Και εγώ εμβολιάστηκα και οι περισσότεροι από τους Μητροπολίτες έχουν εμβολιαστεί».

Ενώ τόνισε ότι η δήλωση του Αρχιεπισκόπου είναι σαφής και αφορά την αγαστή συνεργασία των Ιατρών της Πολιτείας και της Εκκλησίας και κατέληξε σημειώνοντας ότι «Θα συμβάλουμε στο μέτρο που μπορούμε».  


Δεν υπάρχουν σχόλια: