e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Διαβάστηκε σήμερα στις εκκλησίες η εγκύκλιος υπέρ του εμβολιασμού


Να εμβολιαστούν και να ακούσουν την επιστήμη καλεί τους πιστούς η Εκκλησία της Ελλάδος. Μέσω φυλλαδίου με ερωτοαπαντήσεις δίνει ξεκάθαρη απάντηση σε θεωρίες συνωμοσίας που ασπάζονται οι αρνητές του εμβολίου, λέγοντας ότι το εμβόλιο δεν έχει ούτε τσιπάκι, ούτε εμβρυικά κύτταρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει την προσωπικότητα του πιστού.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και στην ανεμπόδιστη συμμετοχή των πιστών στα θεία μυστήρια θα γίνει με τον πλήρη εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε σήμερα η Εκκλησίά της Ελλάδος στην πρωινή Κυριακάτικη λειτουργεία.

Η ιατρική επιστήμη και τα φάρμακα είναι δώρο του Δημιουργού για να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων από τις ασθένειες, ανέφεραν σήμερα στο κήρυγμά τους οι ιερείς όλων των εκκλησιών της χώρας απευθυνόμενοι στους πιστούς.

Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού έχει απαντήσεις για τις απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από τους πιστούς και τις επόμενες ημέρες θα διανέμονται ευρέως και σε φυλλάδια.

Η εγκύκλιος δίνει απαντήσεις και σε εξωπραγματικές θεωρίες μιας λανθασμένης εκστρατείας παραπληροφόρησης, όπως αναφέρεται, τονίζοντας πως τα εμβόλια δεν περιέχουν εμβρυικά κύτταρα ούτε μικροτσίπ και δεν επιδρούν στην προσωπικότητα του εμβολιαζόμενου ατόμου.

Κάποιοι πιστοί ωστόσο εμμένουν σε απόψεις που δε συμπίπτουν με την επιστήμη αλλά ούτε και την εκκλησία.

Η Ιερά Σύνοδος διαβεβαιώνει πως ο εμβολιασμός δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τη διδασκαλία της Εκκλησίας και αναφέρεται πως οι απόψεις που στερούνται επιστημονικότητας είναι εκείνες που προκαλούν σύγχυση και διαχωρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: