e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης εορτάστηκε στο Νεοχώρι Κυλλήνης

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Νεοχωρίου Κυλλήνης και στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, εορτάστηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η ιερή μνήμη του Αγίου Αθανασίου του εν Άθω  όπου και ευρίσκεται τεθησαυρισμένη η ιερή του εικόνα. Ενός μοναχού που άλλαξε την ιστορία του Αγίου Όρους. Ο άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης συνέδεσε το όνομά του με το Άγιον Όρος. Έζησε τον απόλυτο μοναχισμό με διαρκή προσφορά. Ανέδειξε με απίστευτο δυναμισμό και σοφία το Περιβόλι της Παναγιάς, αφήνοντας τα δικά του ίχνη στον Άθω κατά τον 10ο αιώνα. Η προσφορά του Οσίου Αθανασίου, τόσο με την πνευματική άσκηση όσο και τη χειρωνακτική εργασία, παραμένει στην ιστορία του Ορθόδοξου Μοναχισμού παράδειγμα προς μίμηση ταπεινού, έντιμου και εργατικού μοναχού!

Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, συνεπικουρούμενος από Ιερείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ανδραβίδος-Κυλλήνης και τον οικείο Εφημέριο π. Ανδρέα Παπανάγον. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιών και θείου κηρύγματος, τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος π. Χριστοφόρος Κωλέττης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πλαισιούμενος από χορεία Ιερέων.  

Τις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις, τίμησαν με την ευγενική παρουσία τους και τηρουμένων απόλυτα των υγειονομικών μέτρων κατά του Covid-19, o εντιμότατος Δήμαρχου Ανδραβίδος-Κυλλήνης κ. Ιωάννης Λέντζας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και οι ευλαβείς κάτοικοι της ενορίας.  Την ιερή πανήγυρι οργάνωσε μεθοδικά ο δραστήριος και σεμνός εφημέριος π. Ανδρέας Παπανάγος μαζί με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, φροντίζοντας έτσι ώστε όλα να τελεσθούν με την απόλυτη εκκλησιαστική ευταξία, ακρίβεια, ιεροπρέπεια, μεγαλοπρέπεια,  αρχοντιά αλλά και ασφάλεια για τους φιλέορτους προσκυνητές λόγω της πανδημίας του κορανοϊού. Ο Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Αθανασίου να τους χαρίζει υγεία κατ’ άμφω και να τους ενδυναμώνει.   

Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας







Δεν υπάρχουν σχόλια: