e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Αρχιερατικά Εσπέρια στη Μονή Αγ. Προκοπίου Πύλης Τρικάλων. Κουρά Μοναχού εκ Ζακύνθου [video-photos]


Εσπέρας 7ης Ιουλίου 2021, στην πανηγυρίζουσα τον Άγιο Προκόπιο φερώνυμη Μονή Πύλης Τρικάλων, εψάλη εόρτιος Εσπερινός, επί παρουσία και χοροστασία του Θεοφ. Επισκόπου Πατάρων κ. Αθηναγόρου (εκ της Αρχιεπισκοπής Καναδά) και του οικείου Μητροπολίτου, Σεβ. Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Κατ' αυτή την ευκαιρία έγινε η κουρά του Δοκίμου Μοναχού Ιωάννου Κλάδη, καταγομένου εκ Ζακύνθου, ο οποίος έλαβε ως μοναχικό όνομα το "Προκόπιος", προς τιμήν του εφόρου της Μονής της ασκήσεως και μετανοίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Μοναχός Προκόπιος είναι κατά σάρκα αδελφός του Ηγουμένου της εν λόγω Μονής, Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Κλάδη, του Ζακυνθίου. Τα δύο αδέλφια πασχίζουν με όλες τις δυνάμεις τους να αναβιώσουν τον πνευματικό φάρο της παλαίφατης Μονής Αγίου Προκοπίου Πύλης, προσφέροντας όχι μόνο την μοναχική αφοσίωσή τους εκεί, αλλά και την κάθε ικμάδα τους!

Ο νέος Μοναχός, ανήμερα της εορτής (8/7), θα λάβει τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, αυτόν του Διακόνου! Άξιοι, ευχόμαστε, αμφότεροι οι Αδελφοί!












































Δεν υπάρχουν σχόλια: