e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Εορτή της Αγίας Κυριακής στη συνοικία Μαριναίικα Μπανάτου εν Ζακύνθω

Πρωί Τετάρτης, 7ης Ιουλίου 2021, στο γραφικό εξωκλήσι της Βαγγελίστρας (της οικογενείας Αβούρη), στους ελαιώνες του φιλοπρόοοδου συνοικισμού Μαριναίικα Μπανάτου, για θεία Λειτουργία προς τιμήν της σήμερον εορταζομένης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Η Ευχαριστιακή αυτή Σύναξη πραγματοποιήθηκε, τρόπον τινά εκ μεταθέσεως, επειδή δεν κατέστη δυνατό να γίνει κατά την παρελθούσα δυσχερή και απαγορευτική περίοδο του εγκλεισμού εκ του Κορονοϊού. 

Η γλυκύτατη και φιλόξενη κ. Έλλη Αβούρη, μαζί με τα καλά παιδιά της και τα χαριτωμένα εγγoνάκια της, δέχτηκαν τους φίλους και τους κάτοικους της όμορφης γειτονιάς της Ενορίας, οι οποίοι συμμετείχαν ευλαβικά στην έκτακτη αυτή εορτή, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να εκκλησιασθούν άφοβα στο δροσερό ύπαιθρο και να μεταλάβουν ύστερα των Αχράντων Μυστηρίων.

Τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε ιεροψαλτικώς ο καλλιφωνότατος Πρωτοψάλτης και Αντιδήμαρχος Αρκαδίων κ. Δημήτριος Κάνδηλας. Προ της Απολύσεως έγινε Αρτοκλασία, ευλογήθηκαν τα Κόλλυβα της Αγίας κι έγινε Δέηση ενώπιον του ιερού εικονίσματός Της για την απαλλαγή της οικουμένης εκ της φρικτής εμπειρίας του Λοιμού. 

Ο π. Παναγιώτης, κατά τη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στην ωραιότητα του αγέρωχου παραστήματος της τιμωμένης Αγίας Κυριακής, η οποία βίωσε μέχρις αιμάτων τον θείο έρωτα και κατέστησε όλες τις επί γης ημέρες της Κυριακές, διαιώνια μάλιστα αξιώθηκε να συνεχίσει να ζει δίπλα τον Κύριο της Ζωής και την ατελεύτητη Κυριακή Εκείνου, δηλαδή την ζωοπάροχη εμπειρία της Αναστάσεώς Του!!!

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, όλοι οι εκκλησιασθέντες κάτω από τον ίσκιο των βαθύσκιων πεύκων και των λιόφυτων, γεύτηκαν τις πλούσιες γεύσεις των κερασμάτων που αυθόρμητα προσκόμισαν οι ίδιοι!

[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]












































Δεν υπάρχουν σχόλια: