e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Η Ιερά Σύνοδος θα διορίζει Έξαρχο Μητροπολίτη όπου κρίνει αναγκαίο

Συνήλθε χθες και σήμερα, Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Δ.Ι.Σ., εξ αιτίας του διοικητικού κενού που έχει προκύψει στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου από την αδυναμία, λόγω ασθενείας, της άσκησης των καθηκόντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Κλήμεντος, ενέκρινε τροποποίηση του 263/2014  Κανονισμού «Περί συγκροτήσεως, αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Μητροπολιτικών Συμβουλίων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος», η οποία προβλέπει ότι σε Μητροπόλεις, οι ποιμενάρχες των οποίων αδυνατούν προσωρινά να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και επιπλέον δεν έχουν ορίσει αναπληρωτή τους, θα διορίζεται έξαρχος Μητροπολίτης ως Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για τις τρέχουσες διοικητικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: