e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Εκ βαθέων συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στο STAR [video]

Τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο φιλοξένησε το STAR, σήμερα Παρασκευή, 2.7.2021  το μεσημέρι, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Ήταν μια βαθιά ανθρώπινη συνέντευξη, στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στη μακρινή ήπειρο από την Αρχιεπισκοπή.

Στην αρχή αναφέρθηκε στην επούλωση των πληγών της Εκκλησίας, που επιτυγχάνεται με την επανένωση των ενοριών που είχαν αποσχιστεί. Στο σημείο εκείνο συγκινήθηκε ο ιεράρχης, δείχνοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία του στα θέματα της ορθόδοξης πίστης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσέγγιση των νέων, οι οποίοι ξαναγκαλιάζουν την Εκκλησία και επιστρέφουν στους κόλπους της. Αλλά μίλησε και για το ρόλο της Αρχιεπισκοπής στα σύγχρονα προβλήματα της νεολαίας, όπως είναι τα ναρκωτικά, για τα οποία έχει ξεκινήσει την ίδρυση δύο κέντρων αποκατάστασης με ευθύνη της. Θα εδρεύουν στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη που είναι τα μεγαλύτερα κέντρα της ομογένειας.

Τέλος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη αγάπη και στη δική του νεανική ζωή και στην οικογένειά του που διαμένει στην Κρήτη.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


Δεν υπάρχουν σχόλια: