e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην δεξίωση του Προέδρου για την 30ή επέτειο Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Κίεβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, καθώς και μέλη της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριάρχη, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι παρευρέθηκαν στη δεξίωση με αφορμή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της χώρας μας. Η πανηγυρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Μαρίνσκι στην πρωτεύουσα.

Στην αρχή της δεξίωσης, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος μίλησε με ηγέτες και υψηλούς εκπροσώπους ξένων χωρών που έφτασαν για να γιορτάσουν. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέδα, τον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν.

Επιπλέον, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ουκρανών Πάβελ Γκροντ, τον Υπουργό Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης Ολεξάντρ Τκατσένκο, διπλωμάτες και άλλους καλεσμένους της δεξίωσης.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (PCU)










Δεν υπάρχουν σχόλια: