e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Μητρόπολη Θήρας για παραίτηση Επιφανίου: "Δεν τίθεται θέμα παραιτήσεως του οικείου Ποιμενάρχου"

Ένα εκκλησιαστικό θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προεδρεύοντας στην Δ.Ι.Σ. σήμερα, ανέγνωσε επιστολή παραιτήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου. Η Σύνοδος την έκανε δεκτή. Αργότερα δημοσιοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Τούτο όλο αμφισβητεί ο φερόμενος ως παραιτηθείς Μητροπολίτης και ήδη εκ της Ιεράς Μητροπόλεώς του κυκλοφορήθηκε σχετικό ανατρεπτικό δελτίο τύπου, το οποίο έχει ως εξής: 

"Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων έχοντας υπ’ όψιν δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα και διέσπειραν την ανυπόστατη είδηση περί δήθεν παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου, με εύλογη αγανάκτηση και δικαιολογημένη απορία για την σκοπιμότητα, δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα παραιτήσεως του οικείου Ποιμενάρχου.

Ο Σεβασμιώτατος ασκεί τα νόμιμα και κανονικά καθήκοντά του, διαποιμαίνει τη Μητρόπολή του και επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του οποιουδήποτε τολμά και διαταράσσει την κανονική τάξη στην Εκκλησία της Ελλάδος."

Οπότε, ες αύριον τα σπουδαία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: