e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Ποροσένκο ευχαριστεί Βαρθολομαίο για τον Τόμο Αυτοκεφαλίας και την αγάπη του στην Ουκρανία [photos]

23.8.2021. Ο πέμπτος Πρόεδρος της Ουκρανίας, αρχηγός του Ευρωπαϊκού Κόμματος Αλληλεγγύης, Πέτρο Ποροσένκο, συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος βρίσκεται στην Ουκρανία. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Ποροσένκο ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τον Τόμο Αυτοκεφαλίας και την αγάπη του για την Ουκρανία.

"Μόλις συναντηθήκαμε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας", δήλωσε ο Ποροσένκο στους δημοσιογράφους.

Τόνισε επίσης ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία είναι ένα ιστορικό γεγονός. «Χθες παρατήρησα με μεγάλη έμπνευση τα δάκρυα των ανθρώπων, τα συναισθήματα και την ευτυχία, όταν άκουσαν την προσευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, Παναγιωτάτου Βαρθολομαίου, την Θεία Λειτουργία μαζί με τον Προκαθήμενο της εκκλησίας μας, τον Μακαριώτατο Επιφάνιο. Η αποστολή, όπως έχει ανατεθεί στην Εκκλησία μας, είναι να ενώσει όλη την Ουκρανία, ούτως ώστε η Ουκρανία να μην κυβερνάται από την επιθετική χώρα, έτσι που η εκκλησία να είναι ένα από τα μεγάλα θεμέλια για την ανάπτυξη του ουκρανικού έθνους και της ουκρανικής κρατικότητας. Σήμερα δεν μιλάμε μόνο για το ουκρανικό κράτος, αλλά για την πολιτισμική επιλογή του ουκρανικού λαού, την οποία προωθεί η Εκκλησία μας», εξήγησε ο Ποροσένκο. 

Ο Ποροσένκο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι κύριες νίκες της Ουκρανίας και των Ουκρανών είναι ακόμα μπροστά, «συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ, επειδή η Ουκρανία είναι ευρωπαϊκό κράτος».

Πληροφορίες: glavcom.ua











Δεν υπάρχουν σχόλια: