e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Κανένας δημόσιος λειτουργός ανεμβολίαστος!

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Άναυδος και αγανακτισμένος παρακολουθώ αυτές τις ημέρες τις φρικτές αποκαλύψεις για τους γιαλαντζί "αγωνιστές" και "αρνητές", που, ενώ επιμένουν να αποτελούν κινητές υγειονομικές βόμβες και να σαμποτάρουν την εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, επιδιώκουν ταυτόχρονα να προμηθευθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, για να αποφύγουν τις απόλυτα δίκαιες έννομες συνέπειες της αντικοινωνικής και αντεθνικής συμπεριφοράς τους.

Αυτό που παρατηρώ -και σίγουρα δεν είναι σύμπτωση- είναι ότι τα πλέον καυτά σημεία εκδήλωσης παράνομων ενεργειών πλαστογράφησης πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης είναι τα κέντρα όπου κυριαρχούν οι "ταλιμπάν" της θρησκοληψίας, οι παραεκκλησιαστικές "οργανώσεις", οι "γεροντάδες"-γκουρού και τα λοιπά εωσφορικά ανθρωπάρια που λυμαίνονται τη θρησκευτικότητα του λαού μας και υπονομεύουν την ορθόδοξη και αξιοπρεπή μαρτυρία της Εκκλησίας μας στο σύγχρονο κόσμο.

Εκτός από τις προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες κάποιων κύκλων -γνωστών και αγνώστων- το θρησκευτικό υπόβαθρο των "αρνητών" πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τις αρχές και από την Εκκλησία και να προχωρήσουν άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την θεραπεία αυτού του καρκινώματος. Μια πρώτη λύση, που πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς καθυστέρηση, είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των θρησκευτικών λειτουργών όλων ανεξαιρέτως των αναγνωρισμένων θρησκειών στην Ελλάδα. Οι θρησκευτικοί λειτουργοί είναι κατεξοχήν δημόσιοι λειτουργοί. Δεν ανήκουν στον εαυτό τους, δεν έχουν απεριόριστα ατομικά δικαιώματα, αλλά, εκ της θέσεώς τους και των όρκων που έχουν αναλάβει, διαθέτουν τον εαυτόν τους στην διακονία του λαού, των πιστών της κάθε θρησκείας. Οφείλουν λοιπόν να λειτουργούν με κοινωνική συνείδηση και ευθύνη και όχι με εγωκεντρικό δικαιωματισμό. Όποιος επιθυμεί να βάλει τον εαυτόν του υπεράνω του δημοσίου συμφέροντος, που ως λειτουργός υπηρετεί, τότε άμεσα να απαλλάσσεται των καθηκόντων του και να πηγαίνει στο σπίτι του. Εκεί μπορεί, απομονωμένος και χωρίς να αποτελεί δημόσιο κίνδυνο, να ασκεί κατά το δοκούν τον ατομοκεντρικό και στείρο δικαιωματισμό, χωρίς όμως να απειλεί τη σωματική και πνευματική υγεία των συνανθρώπων του.

Καμία λοιπόν καθυστέρηση. Εδώ και τώρα, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ όλων των θρησκευτικών λειτουργών, μαζί φυσικά και με κάθε άλλο δημόσιο λειτουργό, όπως στρατιωτικοί, αστυνομικοί κλπ. Όσο για τους τελευταίους, ας μην επικαλούνται τάχα το σύνταγμα. Το σύνταγμα δεν είναι με το μέρος τους σε αυτήν την περίπτωση. Είναι ειδικοί δημόσιοι λειτουργοί, στους οποίους άλλωστε έχουν περισταλεί από το σύνταγμα και άλλα δικαιώματα, όπως π.χ. η απεργία. Στην ίδια λογική, αναλογικά ρυθμίζονται και τα λοιπά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Πρώτιστο για ένα δημόσιο λειτουργό, που πληρώνεται από το λαό και ζει από το λαό, είναι να ζει για το λαό και όχι για τον εαυτόν του. Οφείλει λοιπόν να αποδέχεται κάθε μέτρο που έχει στόχο την προστασία του λαού.

Η Ελληνική Κυβέρνηση να μην υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος. Η μεγάλη πλειοψηφία των νοημόνων πολιτών, που έχουν ήδη εμβολιαστεί, στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να ελευθερωθούμε μια ώρα αρχύτερα από την πανδημία και τις συνέπειές της. Το περιθώριο των αρνητών, ψεκασμένων, κομματόσκυλων της αντιπολίτευσης κλπ, είναι μια μειοψηφία στη σημερινή ελληνική κοινωνία. Η Κυβέρνηση θα έχει κόστος, εάν δεν προχωρήσει με τόλμη στις αναγκαίες αποφάσεις. Γιατί κανένας δεν συγχωρεί όσους θέλουν να πατάνε σε δύο βάρκες, να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Καθαρές κουβέντες και αποφασιστικές πράξεις λοιπόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: