e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Κηδεύτηκε ως Ήρωας της Ουγκάντας ο Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας Ιωνάς [video-photos]


Την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του αείμνηστου Μητροπολίτου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας, παρουσία αρχόντων της χώρας, των τοπικών αρχών της πόλεως, των καθιδρυμάτων του Πατριαρχείου καθώς και πλήθος πιστών, Ορθοδόξων και άλλων χριστιανικών δογμάτων, που προσήλθαν ευλαβικά να αποχαιρετήσουν τον ποιμενάρχη τους.

Τον Πρόεδρο της Χώρας εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος της Ουγκάντας κα. Jessica Alupo.

Της Εξοδίου Ακολουθίας προεξήρχε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Μουάνζας κ. Ιερωνύμου, του Θεοφ. Επισκόπου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου και του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως. 

Το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου αναπαύεται ήδη  δίπλα στον τάφο του προκατόχου του, Μητροπολίτου κυρού Θεοδώρου. 

Να σημειωθεί ότι η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Γέροντος Καμπάλας, με απόφαση της Κυβερνήσεως, έγινε δημοσία δαπάνη, ενώ επίσης αποδόθηκαν τιμές Αρχηγού Κράτους, ως φόρο τιμής για την τεράστια υπηρεσία που προσέφερε στο έθνος της Ουγκάντας, συμπεριλαμβανομένου του συνεχούς αγώνα του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Αλήθεια και τη γενική καθοδήγηση σε εθνικά ζητήματα ως πρεσβύτερος και κορυφαίος ηγέτης της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:















Δεν υπάρχουν σχόλια: