e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

2χρονο Αρχιερατικό Μνημόσυνο π. Γερασίμου Σκαρτσή στη Μοζαμβίκη


Την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό των Παμμέγιστων Ταξιαρχών στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη Ζάμπιας και τοποτηρητή Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, εις μνήμην του π. Γερασίμου Σκαρτσή, με τη συμπλήρωση δυο ετών κοίμησή του. 
     Στην επιμνημόσυνη ομιλία του, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην μακροχρόνια, καλή φιλία τους και στα πολλά χαρίσματα της προσωπικότητάς του αδελφού, όπως χαρακτήρισε τον εκλιπόντα. Ο π. Γεράσιμος υπηρέτησε ως εφημέριος σε ενορίες της Μητροπόλεως Ζακύνθου και στη συνέχεια έφυγε στο μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Ένα γεγονός απείλησε την ίδια του τη ζωή, όταν, για να του κλέψουν ένα κινητό τηλέφωνο, τον πυροβόλησαν οδηγώντας τον στο νοσοκομείο για πολλές ημέρες. Όταν συνήλθε, αποφάσισε να φύγει στη Γαλλία και στην πόλη Γκρενόμπλ υπηρετώντας τα τελευταία 15 χρόνια την ορθόδοξη ενορία του Αγίου Γεωργίου. Ο παπα Γεράσιμος είχε λατρεία σε οτιδήποτε ζακυνθινό και ιδιαίτερα στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου. Κάθε καλοκαίρι και ειδικά τον Αύγουστο έδινε το "παρών", συμμετέχοντας στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του νησιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: