e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Δεν προλαβαίνουν: Η Ρωσική Εκκλησία μετέφερε την διεξαγωγή της Αρχιερατικής Συνόδου για του χρόνου

 
Фото: РПЦ

Η Ρωσική Εκκλησία αναβάλλει τις νέες επιθέσεις της κατά της Οικουμενικής Ορθοδοξίας. Ενδεχομένως επειδή δεν προλαβαίνει να κινητοποιήσει εγκαίρως άλλες Τοπικές Εκκλησίες για την εξυπηρέτηση των σχεδίων της για αρπαγή της πρωτοκαθεδρίας στην Ορθοδοξία. 

Το Πατριαρχείο Μόσχας άλλαξε την ημερομηνία διεξαγωγής της Αρχιερατικής Συνόδου του, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 15 – 18 Νοεμβρίου 2021. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι βασικός στόχος ήταν η προετοιμασία του εδάφους για την πραγματοποίηση της (δεύτερης) αντικανονικής συγκέντρωσης στο Αμμάν όπου θα επιχειρούσαν την καταδίκη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξαιτίας της παραχώρησης του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ρωσικής Εκκλησίας η αλλαγή ημερομηνιών έχει να κάνει με την επιδημιολογική κατάσταση: «Στις 15 Οκτωβρίου 2021 τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, συζητώντας με τη βοήθεια μέσων τηλεπικοινωνίας την κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τις δύσκολες επιδημιολογικές συνθήκες, αποφάσισαν να μεταφέρουν τη διεξαγωγή της Αρχιερατικής Συνόδου για το Μάιο 2022, ορίζοντας τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων τις 26-20 Μαΐου» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας.

Πηγή: Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: